Polysaz is a manufacturer of ABS granules - recycled ABS granules

ABS 100

ABS 101

ABS 102

ABS 103

ABS 104

ABS 106

ABS 151

ABS 153

گرانول بازیافتی ABS  – گرانول ای بی اس بازیافتی چیست؟

ماده اكريلونيتريل بوتادين استايرين از پليمرازيسيون استايرن و اكريلونيتريل در حضور پلی بوتادين به دست می آيد. ، مشهور به گرانول ABS یک نوع پلیمر مهندسی با سیالیت بالا است و به خاطر همین سیالیت بالایی که دارد می تواند هر شکلی را به خود بگیرد. هم چنین درخشندگی و رنگ های جذاب از ویژگی های این گرانول هستند اما چیزی که گرانول ABS را از سایر گرانول ها متمایز می کند، پایداری حرارتی و توانایی این گرانول برای انطباق با هر نوع ماتریس است. علاوه بر این ترکیب گرانول ABS از پلی استایرن نیز مقاوم تر است. این مواد قابلیت استفاده به صورت گرانول بازیافتی ABS – گرانول ای بی اس بازیافتی را نیز دارا می باشد.
electronic 1

قالب گیری گرانول ABS

 

 یکی از مهم ترین عملیاتی که در تولید گرانول بازیافتی ABS – گرانول ای بی اس بازیافتی  انجام می گیرد، فرآیند قالب گیری است. شیوه قالب گیری با توجه به مورد استفاده گرانول ABS می تواند متفاوت باشد. به طور دقیق تر قالب گیری در دمای پایین میزان قدرت گرانول را بالا می برد و در نقطه مقابل قالب گیری با دمای بالا درخشندگی و براقیت گرانول را افزایش خواهد داد. بنابراین با توجه به موارد مصرفی متفاوت ممکن است عملیات قالب گیری در دمای بالا یا پایین انجام گیرد.
برای بدست آوردن بهترین قطعه ABS، از فرآیند تزریق تحقیقی صورت گرفته که نتایج حاصله در زیر آورده شده است:
دمای قالب ۱۷۰ درجه سانتیگراد، زمان تزریق ۶۰ ثانیه، فشار تزریق ۶۰ بار، زمان مکث ۱۰ ثانیه که در این شرایط سخت ترین قطعه از فرایند تزریق بدست آمد.

toy

کاربرد های گرانول ABS

 از پرکاربد ترین پلیمر ها، پلیمر ABS در صنعت می باشد. این پلیمر در 50 گرید از جمله گریدهای معمولی، گریدهای ضد شعله، گرید قابل آبکاری و گریدهای مقاوم در برابر حرارت تولید می‌شود که بیشتر آن‌ها در پتروشیمی قائد بصیر به تولید می‌رسند. پر مصرف ترین گریدهای این ماده دو گرید ABS150   و N50 می باشند.
اکریلونیتریل بوتادین استایرن N50 یک اِی بی اِس گرید تزریق با فرآیندپذیری بالا می باشد.
گرانول ABS در مصارف تولیدی بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. وزن سبک در کنار قابلیت تزریق قالب و اکستروژن باعث شده است تا این محصول در قطعات خودرو، لوازم خانگی و قطعات یخچال مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این این نوع پلیمر های پلاستیکی در برخی ساز های موسیقی، ضبط کننده های صوت، مومنت های پیانو و کلید های کیبورد نیز مورد استفاده قرار می گیرند. از دیگر موارد استفاده می توان به سر چوب های گلف  ( به دلیل جذب شوک خوب )، اجزای خودرو، میله سپر خودرو، دوربین شکاری، استنشاق کننده های تنفسی ،مونو کولار ، نبولایزر، بخیه غیر قابل جذب ،پروتز تاندون ،سیستم های تحویل دارو لوله های نای، محفظه ای برای مجامع برقی و الکترونیکی ( مانند کیس های کامپیوتر ) ،سرپوش های محافظ ، برخی از انواع قایق ها، لبه های بافر در صنعت مبلمان و پنل های نجاری ، چمدان ها، محفظه قلم، لوازم کوچک آشپزخانه،  برخی اسباب بازی ها از جمله آجرهای LEGO و Kre-O ، به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرند
بنابراین بخش زیادی از کاربرد های این گرانول نیز مربوط به مصارف عمومی و خانگی است. هم چنین این ماده گرانول یه ماده رایج برای استفاده در چاپگر های سه بعدی است.
گرانول بازیافتی ABS  – گرانول ای بی اس بازیافتی  را به خوبی می توان آبکاری کرد. به این منظور ابتدا ABS را با اسید حکاکی می کنیم تا مقداری از لاستیک سطح آن حل شود سپس فلز را بر روی آن رسوبدهی می کنند.
از ABS آبکاری شده در جایی که سطوح براق بازتابنده نظیر پلاک نیاز باشد، استفاده می شود.
همچنین ABS را به راحتی می توان ماشین‌کاری کرد. ABS قابلیت جوشکاری بسیار خوبی را نیز دارا است.از دیگر زمینه های کاربرد ABS می توان به صنایع خودرو سازی اشاره کرد. قطعاتی نظیر داشبورد، روکش در، قطعات تزئینی داخل خودرو، کمربند ایمنی و سپر، پوشش چرخها اشاره کرد.

 

car1

پلاستیک ABS به چه صورتی تولید می‌شود؟

1.
روش تولید اول از جمله روش‌های تولید ABS می توان به آلیاژ سازی پلی استایرن،
آکریلو نیتریل و لاستیک استایرن- بوتادین اشاره کرد
آکریلو نیتریل و لاستیک استایرن- بوتادین اشاره کرد.
در این
روش مقداری لاستیک استایرن- بوتادین به پلی استایرن برای بهبود ضربه پذیری و
مقداری آکریلونیتریل برای سفتی قبل از پلیمریزه شدن می افزایند.
این امر
سبب می شود که ABS تحت فشار انعطاف نشان دهد در
حالی که سختی کافی برای حفظ شکل خود را دارد
حالی که سختی کافی برای حفظ شکل خود را دارد.
2.
روش تولید دوم در این روش استایرن و
آکریلونیتریل را به شیرابه پلی بوتادین اضافه می کنیم و آنها را تا ۵۰ درجه سیلسیوس حرارت می دهیم
سپس یک آغازگر به محلول در آب می افزاییم تا فرایند پلیمریزاسیون آغاز شود.
سپس یک آغازگر به محلول در آب می افزاییم تا فرایند پلیمریزاسیون آغاز شود.
تولید ABS از هر روشی که انجام شود، در نهایت
منجر به تولید پلیمری خواهد شد که نسبت به پلی استایرن، خواص بهتر و مقاومت ضربه‌ای
بالاتری خواهد داشت.
منجر به تولید پلیمری خواهد شد که نسبت به پلی استایرن، خواص بهتر و مقاومت ضربه‌ای
بالاتری خواهد داشت.

گرانول ABS سفید یخچالی

انواع ABS و منومرهای آن

ABS یک پلاستیک بهبود ( کوپلیمر) شده است که از سه مونومر زیر تشکیل شده است:
1.      اکرینونیتریل : افزاینده مقاومت در برابر حرارت و واکنش های شیمیایی
2.      بوتادین : تقویت کننده استحکام فشاری و سفتی
3.      استایرن : شکل پذیری بهتر و سختی بیشتر
وجود این سه مونومر با نسبتهای مختلف و با طول زنجیره های مختلف در ABS سبب پدید آمدن رنج وسیعی از خواص مختلف در این پلاستیک، با کاربردهای مختلف شده است.
این سه مونومر را به روشهای مختلف مثل کوپلیمریزاسیون الحاقی و یا مخلوط فیزیکی می توان پلیمریزه کرد.

 

خواص متعدد گرانول بازیافتی ABS  – گرانول ای بی اس بازیافتی چیست؟

مواد اکریلونیتریل بوتادین استایرن ABS یک پلیمر ترموپلاستیک وآمورف مات است. واژه ” ترموپلاستیک ”  به نحوه واکنش مواد به گرما اشاره دارد و نقطه مقابل آن ترموست است. ترموپلاستیک ها در دمای معینی مایع می شوند     ( یعنی دارای یک انتقال شیشه ای هستند ) در مورد گرانول ABS این دما ۲۲۱ درجه فارنهایت است. آن ها را می توان تا نقطه ذوب گرم کرد ، خنک کرد و مجدداً بدون تخریب قابل توجه دوباره گرم کرد. بنابراین ترموپلاستیک ها قابلیت چند بار ذوب شدن و قالب گیری دارند. آن ها هر بار که در اثر گرما قرار می گیرند به جای سوختن ، تبدیل مایع می شوند ، این قابلیت به آن ها اجازه می دهد به راحتی تزریق شوند و سپس دوباره بازیافت شوند.
در نقطه مقابل ، پلاستیک های ترموست فقط یک بار قابل گرم شدن هستند (معمولاً در طی فرآیند قالب گیری تزریقی). اولین گرمایش باعث می شود مواد ترموست تنظیم شود. در نتیجه یک تغییر شیمیایی ایجاد می شود که قابل برگشت نیست. اگر برای بار دوم سعی کنید یک پلاستیک ترموست را در دمای بالا گرم کنید ، به راحتی می سوزد. این ویژگی باعث می شود مواد ترموست یک گزینه بد برای بازیافت باشند.
این گرانول خواص بسیاری دارد که مهم ترین آن ها دوام و مقاوت بالا در برابر ضربه است. این در حالی است که با ایجاد تغییرات مختلف امکان تقویت این ویژگی نیز وجود دارد. به عنوان مثال مقاومت در برابر ضربه را می توان با افزایش نسبت پلی بوتادین در مقایسه با استایرن تقویت کرد ، اگرچه این باعث تغییر در سایر خواص نیز خواهد شد.
حتی بعضی افزودنی ها وجود دارند که با آن ترکیب می شوند تا از گرانول در  برابر اشعه ما ورا بنفش محافظت کرده و یا جلوی اکسیداسیون و تغییر رنگ آن را بگیرند. به طور کلی می توانیم ویژگی های مفید این گرانول را در دمای ۲۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد مشاهده کنیم.
گرانول های ABS معرض مواد قلیایی ، الکل ها ، اسیدهای کلریدریک / فسفریک / آب و روغن های گیاهی / حیوانی / معدنی جوش نمی خورند . بعلاوه ، این پلیمر ها وزن کمی داشته و تحت تأثیر رطوبت یا دمای جو قرار نمی گیرند ( البته به شرط آنکه دما و رطوبت در محدوده ای قابل قبول باشد )
بوتادين خاصيت چقرمگی و استحكام ضربه ای را افزايش می دهد و استايرن برای افزايش سختی و جلا مورد استفاده قرار می گيرد. مقاومت اين پلاستیک در برابر مواد شيميایی ، حلال ها و رطوبت خوب است. از طرف ديگر ، توانایی آن برای آميخته شدن به منظور سفتی و انعطاف پذيری در طيف بالا می باشد. ABS اين ويژگی را نيز دارد كه با PVC تركيب شده و آلياژی با مقاومت ضربه ای بيشتر را به وجود آورد. ولی مهم ترين ويژگی این ماده سختی و مقاومت در مقابل اسيد ها و آلكن ها مقاوم است.
ترموپلاستیک های آمورف به طور کلی قابلیت جوش پذیری بهتری نسبت به سایر ترموپلاستیکها دارند و از جمله کاربردهای ABS در جوشکاری پلاستیکها است.
ABS هم بعنوان ماده پر کننده (سیم جوش) و هم بعنوان پلاستیکی جوش پذیر در این زمینه مطرح است.
وقتی که ABS می سوزد بوی شیرینی دارد و از این روش جهت پی بردن به سیم جوشهای جنس ABS استفاده می شود.
همچنین قطعات ABS را به طرق مختلفی می توان مانند جوش مقاومتی، لیزری، صفحه داغ و به هم جوش داد.
قابلیت ماشینکاری خوب، رنگ پذیری خوب و راحت چسباندن قطعات ABS از جمله خواصی هستند که سبب شده اند از ABS بعنوان ماده ای جهت تهیه نمونه اولیه استفاده شود. در نمونه سازی سریع نیز ABS از جمله موادی است که کاربرد وسیع دارد.

گرانول ABS ته رنگ آبی

آلیاژهای پلیمر ABS کدامند؟

آلیاژ ABS/PVC با مقاومت ضربه‌ای بهبود یافته و تاخیر اندازندگی شعله

آلیاژهای نایلون/ABS با مقاومت شیمیایی و حرارتی بهبود یافته
آلیاژهای ABS/PC با مقاومت ضربه‌ای، حرارتی و فرآیندپذیری بهبود یافته
آلیاژهای پلی سولفات/ABS با مقاومت شیمیایی و حرارتی و سفتی محیطی

معایب پلاستیک ABS کدامند؟

حساسیت به شعله
کدر و مات بودن
تغییر رنگ و خواص در مقابل اشعه خورشید
اگرچه ABS معایبی نیز دارد، اما از طریق آلیاژ کردن آن با مواد دیگر، این معایب را می‌توان برطرف کرد. به طور مثال، از طریق آلیاژ کردن آن با PVC می‌توان حساسیت ABS را به شعله کاهش داد و آن را دیر سوز و نیز ضربه‌پذیر کرد. برای رفع مشکل مات و کدر بودن ABS نیز، می‌توان آن را با پلی متیل متاکریلات، آلیاژ کرد تا گرانول بازیافتی ABS  –  گرانول ای بی اس بازیافتی شفاف حاصل شود.

 

کدام یک از پتروشیمی‌های ایران پلیمر ABS را تولید می‌کنند؟

پتروشیمی های تبریز و گلپایگان تولید کننده ABS در داخل کشور هستند که پتروشیمی تبریز ABS با گرید SD0150 و پتروشیمی گلپایگان با گریدهای ۱۰۷۳۳- ۱۰۴۱۵ و ۱۰۷۲۰ تولید می کند.
ABS تبریز بی رنگ بوده اما ABS گلپایگان سفید خود رنگ و سفید یخچالی است.

 

گرانول بازیافتی ABS  – گرانول ای بی اس بازیافتی در کشور ما چگونه بازیافت می‌شود؟

از طریق خرد کردن و حرارت‌دهی ABS، می‌توان آن را بازیافت کرد. جهت جلوگیری از زرد شدن و تخریب حرارتی ABS، تنظیم دما هنگام گرانول کردن به وسیله ی دستگاه گرانول ساز از اهمیت بالایی برخوردار است. از مشکلاتی که هنگام تولید گرانول بازیافتی ABS  – گرانول ای بی اس بازیافتی بوجود می‌آید، آلودگی از جانب پلی استایرن‌های ایمپکت (با مقاومت ضربه‌ای بالا) است که تاثیرات بسیار جدی می‌تواند بر روی مواد بازیافتی بگذارد. در کشور ما قبل از فرآیند آسیاب کردن، برای جداسازی گرانول بازیافتی ABS  – گرانول ای بی اس بازیافتی از پلی استایرن، از بنزین استفاده می‌شود، اگر بنزین آن را حل کند، پلی استایرن های ایمپکت است و اگر حل نشود، ABS تشخیص داده می‌شود. اگر این مخلوط به صورت آسیابی باشد، فرآیند جداسازی با استفاده از آب نمک انجام می‌گیرد. در کشورهای دیگر برای تفکیک دقیق این مخلوط، روش الکتروستاتیک و کف شناوری به کار گرفته می‌شود.

گرانول ABS سفید شیری

چه پیشرفت‌هایی درباره ABS انجام شده است؟

توفیقهای تجاری ABS سبب پدید آمدن آلیاژهای دیگری شد تا برخی نارساییهای آن را برطرف کنند. از آن جمله می توان به MBS اشاره کرد که دو مزیت عمده نسبت به ABS داشت.

۱٫ شفافیت بالا ۲٫ مقاومت بهتر در برابر تأثیرات اشعه خورشید می باشد. و از معایب آن استحکام کششی پایینتر و دمایخمشی کمتر نسبت به ABS است.

دلیل موقعیت ABS در آبکاری به لحاظ ساختاری میکروسکوپی آن است ساختار ABS شامل تعداد زیادی ذرات پلاستیک بوتادین می باشد که به طور یکنواخت در زمینه پلیمر اکربلونیتریل- استایرن پخش شده اند وقتی سطح ABS در معرفی عوامل اکسید کننده قرار می گیرد.
بوتادین موجود در سطح اکسید شده حل می شود و حفره های ریزی در سطح آن باقی می ماند این مکانها از نظر شیمیایی فعال است و نقطه های مناسبی برای جذب کاتالبست و همچنین رسوب شیمیایی مس یا نیکل می باشد به علاوه وجود این حفره ها، چسبندگی مکانیکی لایه آبکاری بر پلاستیک را افزایش می دهد.
ارتباط با کارشناس شرکت پلی ساز
سلام وقت بخیر، چطور میتونم کمکتون کنم؟