گرانول PP یکی از پرمصرف ترین و اساسی ترین پلیمرهای مورد استفاده در دنیا و بزرگ ترین مصرف کننده پروپیلن میباشد. نام این محصول پلی پروپیلن و فرمول شیمیایی آن –CH2-CH(CH3)n– میباشد.
این مواد قابلیت استفاده به صورت گرانول PP – گرانول پ پ بازیافتی را نیز دارا می باشد.
پلیپروپیلن یک پلیمر ترموپلاست میباشد که در یک بازه گسترده از کاربردها شامل فیلم و ورق، قالبگیری دمشی، قالبگیری تزریقی، بسته بندی غذایی، نساجی، تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی، لوله، کاربردهای صنعتی و ساختمانی و اجزاء خودرو مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این، پلیمر تولید شده از منومر پروپیلن به طور معمول در برابر حلالهای شیمیایی، بازها و اسیدها مقاوم میباشد.
انواع گریدهای گرانول PP پلیپروپیلن
ماده پلیمری پلیپروپیلن به طور کلی به دو دسته کلی تقسیم میشوند. پلیپروپیلن هموپلیمر که از پلیمریزاسیون مونومر پروپیلن به تنهایی تولید میشود و پلیپروپیلن کوپلیمر که از پلیمریزاسیون پروپیلن به همراه کومونومر اتیلن تولید میشود.
گرانول PP باطری مشکی
از نقطه نظر خواص فیزیکی و مکانیکی تفاوت پلیپروپیلن هموپلیمر و کوپلیمر در مقاومت ضربهای، استحکام کششی و سختی است. پلیپروپیلن هموپلیمر با اینکه استحکام کششی و سختی بالاتری نسبت به پلیپروپیلن کوپلیمر دارد ولی نقطه ضعف اصلی آن مقاومت ضربهای آن است. در واقع پلیپروپیلن هموپلیمر شکنندهتر از پلیپروپیلن کوپلیمر است. این ضعف بیشتر در دماهای پایین و به ویژه زیر صفر خود را نشان میدهد. به همین جهت کاربرد پلیپروپیلن هموپلیمر در تولید قطعات تزریقی که در معرض ضربه و دمای پایین قرار میگیرند، به شدت محدود است. برای رفع این نقطه ضعف با افزودن مونومر اتیلن در حین پلیمریزاسیون پروپیلن، کوپلیمر پلیپروپیلن تولید شده است.باید در نظر داشت پلیپروپیلن کوپلیمر مقاومت ضربهای بالاتری نسبت به پلیپروپیلن هموپلیمر دارد. با تنظیم مقدار اتیلن اضافه شده به ساختار پلیمر، تنظیم مورفولوژی کوپلیمر، تنظیم نوع کریستالیزاسیون و همچنین تنظیم وزن مولکولی میتوان میزان مقاومت ضربهای را تنظیم و تا حد خوبی بالا برد. البته باید توجه داشت که بالا بردن مقاومت ضربهای پلیپروپیلن به قیمت کاهش سختی و سفتی پلیمر انجام میپذیرد. شرکت پلی ساز تولید کننده گرانول بازیافتی PP – گرانول پ پ بازیافتی با کیفیت عالی می باشد.
اضافه کردن اتیلن به ساختار پلیپروپیلن حین پلیمریزاسیون پروپیلن، نظم ساختاری پلیپروپیلن را کاهش میدهد. کاهش نظم ساختاری هم به نوبه خود باعث کاهش میزان تبلور (کریستالیزاسیون) پلیپروپیلن میشود. با توجه به ساختار شکننده بلورها، دلیل افزایش مقاومت ضربهای پلیپروپیلن کوپلیمر نسبت به پلیپروپیلن هموپلیمر کاهش بلورینگی است.
در قسمت بالا کوپلیمر و هموپلیمر پلی پروپیلن به طور مفصل شرح داده شد. در جدول زیر خلاصه ای از تفاوت های این دو نوع پلی پروپیلن را مشاهده می کنید.
هموپلیمر پلی پروپیلن
کوپلیمر پلی پروپیلن
استحکام بالا، سخت تر و مستحکم تر
کمی نرم تر اما مقاومت به ضربه بهتر
مقاومت شیمیایی خوب
دوام بیشتر
جوش پذیری خوب
مقاومت به رشد ترک بهتر
مقاومت به ضربه خوب
فرایند پذیری بهتر
سفتی خوب
زبری بالاتر
قابلیت تماس با مواد غذایی
برای کاربردهای تماس با مواد عذایی توصیه نمی شود
گرانول PP شفاف
خصوصیات
نقطه ذوب: هموپلیمر: 165-160 درجه سلسیوس
و کوپلیمر: 159-135 درجه سلسیوس
همچنین دانسیته (چگالی):هموپلیمر: 0/908-0/904 گرم بر سانتیمتر مکعب
و کوپلیمر رندوم 0/908-0/904 گرم بر سانتیمتر مکعب
همچنین کوپلیمر مقاوم به ضربه 0/900-0/898 گرم بر سانتیمتر مکعب
شرکت پلی ساز تولید کننده گرانول بازیافتی PP – گرانول پ پ بازیافتی با کیفیت عالی می باشد.
گرانول PP زرد
گرانول بازیافتی PP – گرانول پ پ بازیافتی نیز مانند اکثر پلاستیک ها می تواند به روش های مختلفی فرایند و شکل دهی شود. مانند تزریق، اکستروژن، قالب گیری تزریقی و … در این بخش شرایط مختصری از فرایند تزریق و اکستروژن پلی پروپیلن آمده است.
فرایند قالب گیری تزریقی گرانول PP پلی پروپیلن:
دمای مذاب 300-200 درجه
و حرارت قالب 80-10 درجه
همچنین نیاز به پیش خشک کردن ندارد
و بالا بودن دمای قالب سبب افزایش درخشندگی محصول خواهد شد
جمع شدگی (Shrinkage) قالب 3-1/5 درصد است (بسته به ضخامت و شرایط فرایندی)